Πρεσσοθεραπεία Λεμφικής Αποσυμφόρησης

Το Μασάζ Λεμφικής Αποσυμφόρησης, με την επαναλαμβανόμενη συστολή και διαστολή, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα αυξάνοντας το οξυγόνο και βοηθά στην αποβολή των μεταβολικών αποβλήτων, περιττού λίπους κα τοξινών, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, να αυξάνεται η παροχή αίματος στο δέρμα, να τρέφονται οι ιστοί, να αυξάνονται οι καύσεις, να βελτιώνεται η λεμφική ροή και να μειώνεται η κυτταρίτιδα και κατά συνέπεια να συμβάλλει στην αντιγήρανση.

Επειδή είναι μία εντελώς ανώδυνη και χαλαρωτική θεραπεία, καταπολεμά το άγχος και το στρες γιατί μειώνει την ένταση των νεύρων και των μυών.

Ενδείκνυται για γυναίκες με έντονες ορμονικές διαταραχές (εμμηνόπαυση), επειδή βελτιώνει την κατακράτηση υγρών, και σε άτομα με πρόβλημα κυτταρίτιδας και σπασμένα αγγεία ή ευρυαγγείες, επειδή δεν αναπτύσσεται θερμότητα. Επίσης, βοηθά σε μεγάλο βαθμό τα οιδήματα τόσο πριν, εντός και μετά την οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.

Πώς εφαρμόζεται:

Η πρεσσοθεραπεία είναι ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα ιατρικής τεχνολογίας, το οποίο ασκεί πίεση αέρα σε εναλλασσόμενες ζώνες στο σώμα ξεκινώντας από τις περιφερικές προς τις κεντρικές αρθρώσεις και εφαρμόζεται με ειδικούς σάκους στα άνω-κάτω άκρα, καθώς και στην περιοχή της οσφύος. Η διοχέτευση και η πίεση του αέρα σε κάθε ένα από τα σημεία της φόρμας ελέγχεται από μια κεντρική ηλεκτρονική μονάδα. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα επιλογής προγράμματος θεραπειών και τροποποίησης παραμέτρων για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και εξατομίκευση του προγράμματος θεραπείας.

Η πίεση που ασκείται σε διάφορες μυϊκές ομάδες είναι σταδιακή και επιφέρει βελτίωση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, ανακούφιση από μυϊκούς πόνους και σπασμούς και αντιμετώπιση διάφορων μυοσκελετικών προβλημάτων που μπορεί να προέρχονται από την κούραση, το περπάτημα και την ορθοστασία. Ειδικότερα, κινητοποιώντας τη λέμφο βοηθά στην αποβολή των τοξινών και στην καλή οξυγόνωση των κυττάρων. Με την τόνωση των μυών και των αρθρώσεων επιτυγχάνεται η ενίσχυση των συνδετικών ιστών. Τέλος, με την αύξηση της παροχής αίματος στο δέρμα συμβάλλει στην ανακούφιση από την κόπωση και χαρίζει αίσθημα ευεξίας.

Ο χρόνος της κάθε συνεδρίας διαρκεί 30 -45 λεπτά της ώρας και συχνά μετά το τέλος της υπάρχει έντονη διούρηση, γι’ αυτό καλό θα ήταν να ακολουθήσει εντατική ενυδάτωση για να αποκατασταθεί το λεμφικό υγρό.

Πρεσσοθεραπεία μπορούν να κάνουν:

Γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας με καθιστική δουλειά, για την αντιμετώπιση των έντονων κατακρατήσεων (πρησμένα πόδια) και της κυτταρίτιδας.

Άντρες και γυναίκες μετά από κάποιο χειρουργείο, για λεμφική αποσυμφόρηση μετεγχειρητικών οιδημάτων.

Αθλητές, μετά από κάθε είδους έντονης άσκησης, για αποσυμφόρηση των μυών από την συσσώρευση γαλακτικού οξέος μετά την άσκηση.

Έγκυες που υποφέρουν από έντονα πρηξίματα στα κάτω άκρα.

Γυναίκες στην κλιμακτήριο που έχουν έντονες ορμονικές αλλαγές, άρα και έντονα πρηξίματα σε όλο το σώμα.

Άντρες και γυναίκες που θέλουν να αποτοξινώσουν το σώμα τους, προσπαθούν να χάσουν κιλά και ο μεταβολισμός τους μαζί με τον δείκτη της ζυγαριάς έχουν “κολλήσει”.

Όλοι όσοι δεν προλαβαίνουν να γυμναστούν και θέλουν να νιώσουν ευεξία.